Granen

Graanhandel, sinds 1880

In 1880 is de grondlegger van het bedrijf P.J. Hoogland te Ferwert begonnen met de handel in granen en chichorei.

Tot op de dag van vandaag is Hoogland B.V. actief in de graanhandel en zorgt het bedrijf  voor inname, bewaring en handel van de tarwe en gerst welke door de Friese en Groninger akkerbouwers wordt geteeld op hun akkers.

Op diverse plekken zijn er ontvangst en opslaglokaties zoals in Ferwert, Hallum, in de gemeente Oost Dongeradeel en in Grijpskerk.

Daarnaast hebben we sinds 2015 een zusterbedrijf, Frieling Granen BV. Gelegen in Westernieland, vlakbij Pieterburen, verzorgen we de graaninname en levering van zaaizaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen voor akkerbouwers op het Hogeland.

Graanoogst bij Hoogland BV

Flexibeliteit voor de graanteler staat voorop

Wat betreft de condities en afhandeling van de oogst: Hoogland B.V. heeft hiervoor een uitermate flexibel systeem: u kunt onder meer kiezen uit het direct afrekenen bij oogst voor dan geldende dagprijs. Verder is er de korte en lange bewaarpool maar ook de keuze van bewaring met verkoop in overleg, eventueel met een voorschot!. Veehouders die tarwe geplet retour willen ontvangen zijn ook welkom. Ook voor telers die over eigen opslag beschikken, zijn er interessante mogelijkheden, met name ook voor maaltarwe partijen.

 

Baktarwe

Er is een toenemende belangstelling bij de consument, bakkers en bloemfabrikanten om regionaal geteelde tarwe te gaan gebruiken.  Herkenbaarheid en eerlijkheid, geteeld dichtbij.Baktarwe

Ook bij onze telers zien we  steeds meer belangstelling om bakwaardige tarwe te gaan verbouwen. Voor meer informatie kijk op de pagina Maaltarwe.