Onderzoek

Ieder jaar hebben wij meerdere demovelden waarbij zelfstandig onderzoek wordt gedaan naar ontwikkeling van producten, verschillen tussen rassen van een gewas, plantweerbaarheid en o.a. bladvoedingen. Met deze onderzoeken vergaren we kennis en kunnen we aanbevelingen doen voor onze relaties op de Noordelijke kleigronden.

Proefvelden met verschillende gewassen

Door het aanleggen van demovelden en rassenproeven van de verschillende gewassen hebben we kennis van welke rassen we kunnen aanbevelen voor de relaties op de Noordelijke kleigronden. Daarnaast hebben we regelmatig proefvelden liggen bij onafhankelijke proefbedrijven zoals bij de SPNA in de Kollumerwaard en Ebelsheerd voor onderzoek naar o.m. tarwe en pootaardappelen.

Zelfstandig onderzoek en productontwikkeling

Afgelopen jaren hebben we zelfstandig onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden die er zijn om met behulp van bladvoedingen, en de verschillende samenstellingen ervan,  de plantweerbaarheid te vergroten. Hiermee zijn interessante resultaten geboekt waarmee er mogelijkheden gecreëerd zijn om te besparen op de inzet van gewasbeschermingsmiddelen en hierdoor dus milieu en beurs te sparen. Met name op het gebied van de luis- en de schimmelbestrijding in pootaardappelen zijn interessante resultaten geboekt.

Teo Wijbenga

Specialist Akkerbouw
Bel mijStuur een e-mail