Hoogland BV wint de “Gouden Hef” innovatie / stimuleringsprijs op landbouwbeurs

Een onafhankelijke jury heeft op 15 december j.l. onder leiding van voorzitter Robert Ellenkamp bij de opening van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs, Hoogland B.V. met Alkagrain beloond met de stimuleringsprijs “Gouden…

Een onafhankelijke jury heeft op 15 december j.l. onder leiding van voorzitter Robert Ellenkamp bij de opening van de Noord-Nederlandse Landbouwbeurs, Hoogland B.V. met Alkagrain beloond met de stimuleringsprijs “Gouden Hef”. Het winnende eiwit vervangende diervoederproduct Alkagrain is samen met de andere 23 genomineerde innovatieve producten nog tot en met zaterdag 17 december te bewonderen op de Landbouwbeurs in het WTC Expo te Leeuwarden op onze stand.

Op de foto gedeputeerde Johannes Kramer, Andries Sneep, Camiel Hoogland en Robert Ellenkamp (v.l.n.r.).

Hoogland met Alkagrain prijswinnaar “Gouden Hef”
Alkagrain van het Friese familiebedrijf Hoogland B.V. uit Ferwert is door de jury uitgeroepen tot meest vernieuwende product dat tijdens de Landbouwbeurs wordt getoond. “Een briljant alternatief voor de geïmporteerde Amerikaanse soja, met direct voordeel voor iedere melkveehouder. Duurzaamheid, een betere voederwaarde voor de koe en een lager fosfaatgehalte dan in soja. Daarmee levert Alkagrain een bijdrage aan het oplossen van de huidige mest-problematiek. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voertarwe uit eigen land, dus het vergroot ook nog eens de afzetmogelijkheden van de Noord-Nederlandse akkerbouwsector,” aldus juryvoorzitter Robert Ellenkamp. Naast Alkagrain waren ook de Innovado, het automatisch voersysteem van Schuitemaker en het SSAS mestbeluchtingssysteem genomineerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Prijs bestaat uit een smeedijzeren hef op een sokkel en daarnaast een mooi schilderij van W. van der Zee. Daarnaast hebben we een waardecheque van €1,000 gekregen voor de volgende beursdeelname.