Over Hoogland BV

Bedrijfsinformatie Hoogland BV

Hoogland BV is een handelsonderneming welke actief is in de agrarische sector. Begonnen in 1880 als graanhandel in Ferwert is het in ruim honderd jaar uitgegroeid tot een in- en verkooporganisatie welke actief is op het gebied van diervoeders, meststoffen, gewasbescherming, zaaizaden en granen.

Het is een zelfstandig en onafhankelijk opererend familiebedrijf bestaande uit een team enthousiaste rundvee- en akkerbouw adviseurs, chauffeurs, loods-  en kantoormedewerkers.  Het aantal medewerkers is 22 personen.

De Directie wordt gevoerd door Camiel Hoogland, de vijfde generatie van de familie Hoogland welke het bedrijf in 2005 heeft voortgezet van zijn oom Otto Hoogland.

Het bedrijf heeft twee vestigingen: in Ferwert, dicht gelegen aan de Friese waddenkust, is het hoofdkantoor. Hier is de administratie, planning en opslag voor zakgoed en gewasbeschermingsmiddelen. Tevens zijn er opslagsilo’s en hallen voor meststoffen en granen.

In Leeuwarden, op industrieterrein de Hemrik, is een op en overslag locatie voor granen, meststoffen en diervoeders. Op een 2 ha groot bedrijventerrein zijn hier een aantal grote opslaghallen waarin bulkopslag plaats vindt.

Deze locatie beschikt tevens over een loskade van 100 meter waaraan schepen tot 1400 ton gelost en geladen kunnen worden.

Sinds 2015 heeft het een zusterbedrijf, Frieling Granen BV, gelegen in Westernieland (Groningen). Dit bedrijf verzorgt graanhandel en meststoffenhandel voor akkerbouwbedrijven in Groningen.

Leveringsvoorwaarden Hoogland BV

Onze leveringsvoorwaarden kunt u hier downloaden.

Hoogland Leeuwarden