Veehouderijavond Hoogland BV

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne raakt de Nederlandse economie hard. Oekraïne speelt een belangrijke rol in de levering van graan, maïs en zonnebloemproducten. Nu door de oorlog grote volumes in één keer wegvallen, ontstaat er een tekort op de Europese markt. De wereldmarktprijzen voor deze producten en hun alternatieven lopen op tot ongekende niveaus. Dit heeft een negatieve impact op nagenoeg de hele Nederlandse agrarische sector.

Voor veel veehouders betekent dit dat hun voerkosten enorm stijgen. Maar ook de prijzen van kunstmeststoffen zijn historisch hoog.

Goed ruwvoer is de basis van alles. Met deze hoge prijzen van veevoergrondstoffen en kunstmest is het belangrijker dan ooit tevoren om goed ruwvoer te winnen met zo weinig mogelijk verliezen. Maar misschien is een alternatief gewas, om in te zetten als krachtvoervervanger, ook wel erg interessant voor u als veehouder.

Graag praten wij u bij op één van onze informatie avonden. We gaan u meer vertellen over de situatie en verwachtingen van de markt, beschikbaarheid van alternatieve grondstoffen en de invloed op het voersaldo. Ook willen we deze avonden stilstaan bij de onderwerpen ruwvoer management en het zelf telen van krachtvoervervangers.
Onderstaand de data van de informatieavonden.

– 7 april, Neptunusweg 3, 8938 AA, Leeuwarden

We beginnen de avonden om 20.00 uur.

Opgave is mogelijk via uw adviseur of via kantoor (0518-411400). Graag aangegeven welke datum u wilt komen en met hoeveel personen.

Wij verheugen ons erop om u te mogen verwelkomen op een van onze informatieavonden.

Wil je deze avond bijwonen?

Voer hieronder je gegevens in om je aan te melden

    Datum

    Aantal personen

    Veehouderij avond

    7 april 2022 Aanvang: 20.00 uur