Tijdens de warmere dagen is het belangrijk om de koe te helpen om pensverzuring te voorkomen. Naast hittestress is er ook de invloed van suikerrijk weidegras wat de pH in de pens verlaagd. Met name verse koeien hebben het soms lastig in de zomer en een dip in de eerste maanden van de lactatie heeft ook gevolgen voor de melkproductie op lange termijn.

Nieuw: Alkagrain in brok!!

Na 6 jaar ervaring met Alkagrain in premixen introduceren we nu een noviteit. Alkagrain in brok. Speciaal om verse koeien extra te ondersteunen zijn er twee unieke recepturen met 20% Alkagrain waardoor een koe al bij 5 kg maximaal gebufferd wordt in de pens! De bufferende werking wordt nog eens versterkt doordat de Alkagrain ongemalen in de brok is geperst. Er is keuze uit varianten met 140 en 160 gram ruw eiwit. Beide brokken zijn zowel rijk aan zetmeel als aan ruwe celstof. Kortom, brokken die rijk zijn aan zetmeel en tegelijkertijd rust brengen in de pens zodat de benutting van het rantsoen ook in de zomer op een zeer hoog niveau blijft!

De Hoogland Buffer 140 en Hoogland Buffer 160 zijn uiteraard ook in VLOG EU leverbaar. Doordat de vraag naar Alkagrain de laatste maanden flink is gestegen en we verse koeien die Hoogland Buffer 140/160 krijgen de gehele zomer constant willen blijven voeren is de beschikbaarheid van beide brokken op aanvraag. Vraag er naar bij een van onze adviseurs.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.