De liefde van de koe gaat door de pens. De basis van ProRumen is de biergist die overblijft na het brouwproces. Door de gist met een uniek hydrolyseproces te bewerken, bevat ProRumen veel bioactieve bestanddelen met een groot hechtingsoppervlak voor pensmicroben en voor immuuncellen in de darm. Op dit moment is er een prijsvraag met mooie prijzen:

Hoofdprijs: Degelijke ‘farmer proof’ werktelefoon t.w.v. € 579,-
2e en 3e prijs: 300 kg ProRumen

Werking op pensniveau

ProRumen verhoogt hierdoor de hoeveelheid pensmicroben, waardoor de fermentatie en productie van vluchtige vetzuren toeneemt. Dit verbetert de benutting van het rantsoen, ook tijdens weidegang.

Werking op immuunsysteem

De actieve bestanddelen van de gist stimuleren het immuunsysteem om meer antilichamen te produceren en bereiden de koe voor op eventuele aanwezigheid van ziektekiemen. Bij melkgevende koeien zien we een daling van het celgetal als gevolg van een actiever immuunsysteem. Naast dat dit een positief effect heeft voor de weerstand van de melkkoe, heeft ProRumen ook een positief effect op de biestkwaliteit. Met onze premixenfabriek hebben wij de mogelijkheid Prorumen toe te voegen in onze premixen of los in zakgoed te leveren.

Door het actief stimuleren van het aantal pensmicroben, stelt de gist de koe in staat meer melk te produceren uit dezelfde hoeveelheid ruwvoer. Ook verbetert de weerstand van de koe of het kalf doordat de gist het immuunsysteem actief houdt.

 

Blijf op de hoogte!

Krijg alle informatie omtrent akkerbouw en veehouderij in je inbox!
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Interesse
Veilig en spamvrij