Inmiddels is de vorst weer verdwenen en kan op korte termijn de bemesting van uw weide percelen worden uitgevoerd. Naast het ruime assortiment korrelmeststoffen, eventueel met Zwavel en op basis van ureum, beschikken we ook over een vloeibare meststoffen lijn: de Powerbasic Bravo

Powerbasic bravo

Dit is een vloeibare meststof o.b.v. stikstof die voor 100% uit Ureum bestaat. Daarnaast bevat het product zwavel, wat onmisbaar is voor de ontwikkeling van de plant. We hebben inmiddels al bijna tien jaar uitgebreide ervaring bij de inzet van graslandbemesting. Met name bij de eerste snede levert dit een overduidelijk voordeel op tav de andere vergelijkbare meststoffen. Naast een steviger en structuurrijker gewas zien we een hogere DVE en VEM opbrengst per ha.

Resultaten proef kunstmest

Voedingstechnisch gezien melkt het gewoon beter, dit is ook niet gek want de DVE/OEB balans is veel gunstiger dan die van andere (nitraat) meststoffen.

Paulus Strikwerda

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail

Hoger aandeel mineralen in uw ruwvoer

Wat  verder opvallend is aan deze meststoffen lijn is dat ze door hun eigenschappen voor een betere wateroplosbaarheid van andere elementen in de bodem zorgt. Dit zorgt voor een significant hoger mineralengehalte in uw ruwvoer. Dit blijkt ook uit de analyses die we in de kuil terugzien.

Wilt u meer weten over deze graslandbemesting waarmee u een topkuil gaat krijgen? Bel dan met onze collega Paulus Strikwerda

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.