Tot 15 september mag u nog graslandscheuren op klei- en veengrond.  Momenteel is de vochtvoorziening goed en de bodemtemperatuur relatief hoog. Door de slechtere percelen te scheuren en in te zaaien met nieuw grasmengsel, staat het perceel voor het  volgende seizoen weer goed in de startblokken.

Welk grasmengsel gezaaid wordt is afhankelijk van het doel.  Wordt het perceel voornamelijk gemaaid of wordt het alleen geweid. Hoogland bv heeft het juiste mengsel op de plank liggen.  Naast de voordelen van klavers en/of kruiden in het perceel, speelt vanaf dit jaar ook het nieuwe GLB beleid mee.  Door klavers en/of  kruiden mee in te zaaien kunt u het perceel opgeven voor eco-regelingen.

Doorzaaien.

 Ook is het  najaar  uitermate geschikt om uw percelen op klei/veen of zand weer te prepareren voor een volgend seizoen. Door holle percelen door te zaaien, krijgt u weer een mooie productieve zode.

Graszaad heeft licht en water nodig om te kiemen en dit is wat we in het najaar hebben. Het huidige gras groeit langzaam en de watervoorziening is goed. Vanaf eind september / oktober, als de bodemtemperatuur nog goed is, dat wil zeggen boven 8 graden,  kunt u het perceel perfect doorzaaien.

U kunt u percelen bijvoorbeeld doorzaaien met specifieke doorzaai mengsels, bv Doorzaai van Barenbrug of met Hoogland Greenpower 3. Met het doorzaaien krijgt u weer de nieuwste genetica in uw percelen, met de beste eigenschappen voor een goede productie in groeiseizoen 2023.

Heeft u vragen over graszaad neem dan contact met ons op. Hoogland bv is dealer van oa Barenbrug en Limagrain. Maar heeft daarnaast ook een eigen grasmengsellijn, genaamd Hoogland greenpower. Voor elk doeleind hebben we een mengsel beschikbaar.

Ook kunnen we mengsels leveren van andere graszaad leveranciers.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.