Het maai- en weideseizoen is grotendeels achter de rug. Elk jaar slijten de percelen door beweiding en/of voederwinning, maar ook door toediening van bijvoorbeeld drijfmest met een zodebemester, De zode kan hol staan, waardoor onkruiden de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Ridderzuring is bijvoorbeeld een onkruid die kiemt op de open plekken in het veld. In het najaar hebben meerjarige planten, met wortelstokken een neerwaartse sapstroom, om reserves aan te leggen voor de toekomst.

Het najaar is dan ook een mooi moment om nog een onkruidbestrijding uit te voeren. Zolang de groei omstandigheden goed zijn, kunt u een onkruidbestrijding uitvoeren of laten uitvoeren.

Ook is het  najaar  uitermate geschikt om uw percelen weer te prepareren voor een volgend seizoen. Door holle percelen door te zaaien, krijgt u weer een mooie productieve zode.

Graszaad heeft licht en water nodig om te kiemen en dit is wat we in het najaar hebben. Het huidige gras groeit langzaam en de watervoorziening is goed. U kunt u percelen bijvoorbeeld doorzaaien met GreenSpirit Doorzaai of met Hoogland Greenpower 3. Met het doorzaaien krijgt u weer een dichte zode en de nieuwste genetica in uw percelen, met de beste eigenschappen voor een goede productie in groeiseizoen 2022.

Wilt u een passend advies voor uw grasmat? Neem dan met een van nnze adviseurs contact op!

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.