Alkagrain

Alkagrain is een product met een zeer hoge energiedichtheid, een hoog zetmeelgehalte met daarnaast een eiwitgehalte wat vergelijkbaar is met sojaschroot. Deze combinatie van energie en eiwit maakt Alkagrain een uniek voedermiddel voor koeien. Bovendien is het uitermate bufferend voor de pens.

NIEUW!! Alkagrain in brok

Alkagrain in brok. Speciaal om verse koeien extra te ondersteunen zijn er twee unieke recepturen met 20% Alkagrain waardoor een koe al bij 5 kg maximaal gebufferd wordt in de pens!

Alkagrain de regionale eiwitbron

Bij de productie van Alkagrain wordt tarwe behandeld met een speciale grondstof, (Home n’ Dry®), waardoor een product ontstaat dat in staat is om eiwit uit soja volledig te vervangen! De Alkagrain heeft een  hogere energiedichtheid dan soja, waardoor het een positief effect heeft op de benutting van eiwit en de gezondheid van de dieren. Door de bufferende werking op de pens zorgt het voor een goede ruwvoervertering en vermindering van gezondheidsproblemen.

Bovendien biedt het een duurzaam alternatief voor geïmporteerde Amerikaanse soja. Als melkveehouder heb je dus een lagere carbonfootprint dan met het voeren van soja.

Naast deze milieu voordelen en betere voederwaarde voor de koe heeft Alkagrain nog een groot voordeel: namelijk een laag fosfaatgehalte. Het fosfaatgehalte is ruim 50% lager dan in soja.

De voordelen op een rijtje:

  • Hoge energie-dichtheid
  • Betere penswerking door de langdurige bufferende werking
  • Homogenere en zichtbaar beter verteerde mest
  • Lager celgetal
  • Betere eiwitbenutting en lagere N excretienormen dan bij soja
  • Gemaakt van eigen granen, geteeld door de Friese en Groningse akkerbouwers
  • Minder fosfaat

Andries Sneep

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail