Hoogland BV uit Leeuwarden breidt haar assortiment aan producten uit: Zij gaat haar eigen mineraalmengsels produceren. “Niet langer zijn wij enkel leverancier ervan, maar we zijn nu zelf producent van op maat samengestelde mineralenmengsels. Zo kunnen we onze klanten voorzien van de beste producten, passend bij hun behoeften en bedrijfsvoering”, aldus Andries Sneep van Hoogland BV.

Hoogland BV is al langere tijd bezig met productinnovaties en optimalisaties. Sinds 2017 produceert het in de nieuwe productie locatie in Leeuwarden, haar eigen premix-maatvoer voor de melkveehouderij waarbij grondstoffen voor iedere koe op maat worden gemengd. Daar komen nu dus op maat gedoseerde vitamines, mineralen en sporenelementen bij.

Hiertoe was de goedkeuring nodig van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Onlangs werd daartoe de afrondende inspectie uitgevoerd. “De afgelopen periode is er hard gewerkt om de menglijn in gebruik te kunnen nemen. We zijn blij dat we een positieve beoordeling hebben gehad van de NVWA en nu echt aan de slag kunnen” aldus operator Roland Hoekstra (zie foto).

Veehouders hebben momenteel te maken met grote uitdagingen in hun bedrijfsvoering. Het aanbieden van eigen mineraalmengsels was voor Hoogland BV dan ook een logische stap. “Geen bedrijf is hetzelfde. Deze menglijn met vitamines, mineralen en spoorelementen in combinatie met onze premixfabriek, zorgt ervoor dat we kunnen inspelen op wat de klant nu écht nodig heeft. Op basis van haar eigen ruwvoerpositie bieden we maatwerkoplossingen. Zo blijft het niet bij meedenken, maar bieden we een totale oplossing en dragen we bij aan gezond vee en goed renderende melkveebedrijven” aldus Sneep.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.