Met behulp van de graslandkalender kun je een planning maken voor het beweiden, het bemesten, het inschaarmoment van de melkkoeien en de maaimomenten van de graspercelen.

Graslandkalender voor nieuw grasseizoen

Door zowel maaien, bemesten als beweiden in verschillende kleuren op de kalender te registeren krijg je een overzicht over hoe het grasseizoen verlopen is. Ook helpt het je voor het bepalen van het maaimoment gedurende het grasseizoen.

Wanneer je beweidt kun je in één oogopslag zie je welke percelen mogelijk geschikt zijn. Dit geeft je hulp bij het vooruitdenken over welke weide geschikt zijn voor inscharen van vee of maaien. Ook kun je met de graslandkalender aantonen hoeveel weidedagen uw melkvee heeft gemaakt.

Jolmer de Vries

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail

Evaluatie grasseizoen

Een volledig bijgehouden graslandkalender geeft, in combinatie met de graskuilanalyses, handvatten voor de evaluatie van het grasseizoen. Aan de hand van de evaluatie kun je verbeterpunten formuleren voor het volgende grasjaar.

We snappen dat het misschien lastig is om de graslandkalender in te vullen, zeker wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Wel helpen je graag wanneer je vragen hebt over het nut of het gebruik van deze managementtool.

Vraag aan je voorlichter om een graslandskalender of vraag deze aan via de mail: info@hooglandbv.nl

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.