Ondanks de natte omstandigheden is de grasgroei inmiddels in volle gang. Dit betekent dat de eerste percelen binnen enkele weken alweer gemaaid gaan worden.

Een goed geconserveerde kuil bevat niet alleen meer energie en een betere eiwit kwaliteit om melk te produceren, maar is ook smakelijker. Een betere smaak leidt tot een hogere opname, dus meer melk uit eigen voer. Dit is niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar geeft ook een voordeel in de kringloopwijzer. Tenslotte worden veel veehouders ook al beloond via de melkprijs voor een reductie van de carbon footprint door meer uit eigen voer te melken.

Om dit te realiseren zijn er kuilverbeteraars beschikbaar. Naast een snellere conservering, geven deze ook een stabielere kuil die minder broeigevoelig is tijdens het voeren.

Welk middel is het beste?
Omdat natte- eiwitrijke najaarskuilen andere bacteriën nodig hebben dan suikerrijke voorjaarskuilen, hebben we hier aparte inkuilmiddelen voor. Het advies baseren we op de uitkomsten van onze wekelijkse vers gras metingen. Mocht je dit willen volgen dan kun je je hiervoor aanmelden via onze website.

Actie 9+1 gratis
Om het nog interessanter te maken om goede kuil te maken, hebben we voor al onze inkuilmiddelen een 9+1 gratis actie. Deze actie is geldig is t/m 10 mei 2024.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.