We zien de afgelopen tijd een sterk oplopende markt voor grondstoffen, waaronder de markt voor eiwit. Zeker gezien de huidige melkprijzen zorgt dit voor lagere voersaldo's.

Prijs eiwitgrondstoffen flink gestegen

Wanneer we naar de sojamarkt kijken zagen we dat prijs begin oktober nog onder de € 35,- zat per 100 kg. Begin december zat deze nog onder de € 40,- Inmiddels is deze gestegen tot ruim boven de €45,- Al met al een stijging van dus meer dan €100 per ton!!

Alkagrain

Van Noord-Nederlandse tarwe naar sojavervanger

Met Alkagrain, sojaschroot vervangen

In veel melkveerantsoenen moet momenteel eiwit aangevuld worden om de melkproductie op peil te houden. Om deze reden willen we de Alkagrain bij u onder de aandacht brengen. Alkagrain kun je 1 op 1 vervangen met sojaschroot. Bijkomend voordeel van Alkagrain is de bufferende werking en het hoge aandeel zetmeel. De Alkagrain is in bovengenoemde periode met € 25,- per ton gestegen, dit is in verhouding met soja dus veel minder. Mocht je vragen hebben over Alkagrain, dan kun je contact opnemen met ons, we kunnen dan samen met je bepalen of het product in het rantsoen van je melkkoeien interessant is.

Sijmen Hoekstra

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail

Meer weten over Alkagrain

Benieuwd naar de mogelijkheden en wat Alkagrain voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met een van onze collega’s. Hoogland B.V. is de leverancier voor de melkveehouderij in Noord-Nederland. Hiervoor hebben wij een ruim assortiment aan veevoeders, meststoffen, zaaizaden en overige benodigdheden voor de melkveehouderij. Zowel voor de gangbare, VLOG, VLOG EU en biologische melkstromen.

Wilt u op de hoogte blijven van onze actualiteiten?

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.