Herkent u dat? Een nieuw rantsoen op de mail met allemaal onbegrijpelijke afkortingen? Iedere mengvoerproducent probeert zich tegenwoordig te onderscheiden met eigen kengetallen maar de veehouder ziet door de bomen het bos niet meer..

Rantsoenoptimalisatie

Op school hebben we rantsoenen leren optimaliseren met de kengetallen van het
CVB zoals onder andere Vem, DVE en OEB. Het Centraal Veevoeder Bureau omschrijft haar taak als volgt:

“op een transparante en wetenschappelijk onderbouwde wijze voedermiddelen voor landbouwhuisdieren te waarderen en behoeftenormen vast te stellen”

Dit doen zij door continu onderzoek te doen naar de behoefte van dieren maar ook het actualiseren van de voederwaarde van alle veevoeders. Onderzoek wordt gedaan door Wageningen Livestock Research. De resultaten hiervan worden gebruikt door zowel onderwijs en onderzoeksinstellingen maar uiteraard ook door veehouders.

Omdat wij houden van duidelijkheid en transparantie werken wij vanaf 1 januari met het voederwaarderingssysteem van het CVB.

De eerste reacties van veehouders “doordat Hoogland B.V. rekent met de CVB kengetallen weet ik exact hoe het rantsoen in elkaar zit en wat de toegevoegde waarde is van de producten die ik aankoop. Wel zo duidelijk!”

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? klik hier en neem contact op met een van onze adviseurs.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.