Zaaizaden

Wilt u gaan maaien of beweiden? Wellicht een combinatie van beide? Heeft u een perceel wat u kortstondig, stel voor een paar jaar, wilt inzaaien? Heeft u behoefte aan structuur in uw rantsoen of kiest u voor een snelle groeier met veel massa? Wilt u gebruik maken van diepwortelende soorten ivm droogte op uw perceel of vanwege de krapte in het gebruik van dierlijke mest?

Zaaizaad afgestemd op de mogelijkheden op uw bedrijf

Bij de keuze van zaaizaden kunt u bij Hoogland B.V. gebruik maken van een groot aantal verschillende graszaadmengsels en maiszaden. De keuze van welk mengsel is sterk afhankelijk van de doelen die u heeft met het grasperceel welke u wilt vernieuwen (of mogelijk doorzaaien).

Een goed grasmengsel moet naast voldoende opbrengst van droge stof ook zorgen voor eiwit, structuur en smakelijkheid. Goed verteerbaar, smakelijk gras met deze inhoud geeft de meeste liters melk van eigen land.

Het voert te ver om hier nu allemaal diverse mengsels en keuzes te gaan benoemen. Samen met onze toegewijde leveranciers als Barenbrug en Limagrain Advanta zijn we in staat u hierin bij te staan in zaaizaad voor gras als mais.

Jaap Kamstra

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail