Oktober maand, veldbonen maand ! Vanaf midden oktober kunnen winterveldbonen gezaaid worden. De teelt van veldbonen staat volop in belangstelling. Eiwit produceren op eigen land.

Veldbonen leveren naast ongeveer 260-320 ruweiwit ook nog een belangrijk deel zetmeel. Het zetmeel zit meestal tussen 350 en 450 gr. De bonen passen goed in een voederrantsoen, vooral als er ook snijmais gevoerd wordt.

Met de nieuwe regelgeving in het vooruitzicht, zal het steeds belangrijker worden om eiwit (65%) op eigen bedrijf te produceren. Veldbonen zijn vlinderbloemig. Vlinderbloemigen zijn zelfvoorzienend in stikstof en laten stikstof na in de bodem voor een vervolg gewas. Daarnaast dragen veldbonen bij aan meer biodiversiteit en laten ze een mooie bodemstructuur achter.

Onze adviseurs kunnen u begeleiden met de teelt. Ook voor de afzet en/of verwerking van de veldbonen bent u bij ons aan het goede adres. In onze eigen fabriek kunnen wij de bonen voor u verwerken en bijvoorbeeld in een premix terug op uw bedrijf brengen.

Wij staan voor u klaar, om uw vragen te beantwoorden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Ontvang alle actualiteiten in uw inbox.