Droogstand

Het belang van een goede droogstand is duidelijk. Voor een succesvolle lactatie en lange levensduur is een probleemloze transitie een absolute voorwaarde.

De juiste start

Of het nu gaat om kostprijsbeheersing of om een plek in de topmelkers lijst, de basis wordt gelegd in de droogstand. De mogelijkheid om premixen op maat te maken, zorgt altijd voor een uitgebalanceerd rantsoen. Ook mineralen kunnen wij op maat samenstellen. Hiermee zorgen we voor een beter functionerende lever, pens en calciummetabolisme. Dit voorkomt melkziekte en de koeien worden hierdoor fitter en actiever.

Voor een optimale lactatie heeft Hoogland BV twee varianten mineralenmengsels, namelijk de basic en luxe. Onze mineralen zorgen onder andere voor een beter functionerende lever, pens en Ca metabolisme. Dit verbetert de weerstand van uw melkvee, uw koeien worden fitter en actiever. De luxe variant bewijst in de praktijk vooral zijn waarde op bedrijven waar meer van de melkkoeien wordt gevraagd en waar de conditie ruimer is.

De mineralen zijn ondersteunende additieven en zorgen samen met passend ruwvoer en een kloppend rantsoen voor een optimale transitieperiode. In het rantsoen is daarbij de juiste grondstof keuze zeer belangrijk. Kijk samen met een van onze adviseurs uw droogstandrantsoen na voor een optimale transitieperiode. Hiermee kunnen problemen met beenwerk, vruchtbaarheid en in mindere mate uiergezondheid die primair in de transitieperiode ontstaan, voorkomen worden.

Gemengd of enkelvoudig

Bij een gemengd droogstandsrantsoen maken we een pre-lactatiemix die zorgt voor een aanvulling op de energiebehoefte, extra vitamine E bevat en leverondersteuning biedt.

Als er niet gemengd wordt, maken we een premix op maat om naast eigen of aangekocht ruwvoer te verstrekken. Uiteraard bevat ook deze premix alle elementen voor een goede start!

Met het leveren van maatwerk in de transitie zijn we uniek in de markt. Uw voordeel? Een betere start dus een hoger saldo!

Freddy Kingma

Technisch Specialist Melkvee
Bel mijStuur een e-mail