Premix

Uw rantsoen optimaal in balans. Dat is het doel van onze premixen. Koeien zijn herkauwers en daar is het premix concept voor ontwikkeld. Grof gewalste grondstoffen, op maat gemengd, zorgen voor een constante pH in de pens waarbij energie en eiwit geleidelijk vrijkomen.

Premix concept: mengvoer op maat van regionale grondstoffen

Altijd maatwerk, dus afgestemd op het ruwvoer en het voersysteem van uw bedrijf. Resultaat: een goede benutting van eigen ruwvoer, een gezonde koe en dus een hogere voer efficiëntie. Met de grondstoffen die we hebben spelen we daarop in.

Ons bedrijf beschikt sinds 2017 over haar eigen mengvoerfabriek. We hebben voor de Nederlandse markt een uniek concept ontwikkeld: het maken van rundveevoer op maat waarbij we de grondstoffen uitsluitend walsen en kruimelen en niet tot meel fijn malen en in een brokje persen.

Met deze op maat samengestelde rundveevoer, we noemen dit Premix, zijn we in staat om in te spelen op de individuele behoefte van de melkveehouder en benutten de we de voordelen van de grondstofeigenschappen die grotendeels in hun oorspronkelijke vorm blijven.

Naast onze Premix hebben we de beschikking over een uitgebreid assortiment mengvoer in brokvorm die we bij verschillende producenten betrekken. Hiermee zijn we in staat op geheel onafhankelijke wijze, voor u als melkveehouder, maatoplossingen te bieden.

Grondstoffen uit de regio

We maken daarbij volop gebruik van de grondstoffen die we dichtbij voorhanden hebben. Zo verwerken we de granen van onze akkerbouw relaties, halen we gries bij de lokale bloemmolens en gerstenpellerij en komt de bietenpulp van de bietenfabriek.

Soja vervanger; Alkagrain

Zelfs voor de soja hebben we een duurzaam alternatief ontwikkeld: Alkagrain. Naast deze hoogwaardige grondstoffen voegen we nog melasse toe voor de smaak en de binding en kunnen we nog los mineralen, zouten, additieven en buffers toevoegen. Allemaal op maat samengesteld en vanaf 500 kilogram tot 50 ton of meer.

Mart Helmus

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail