Vers gras analyse

Gedurende het groeiseizoen is iedere donderdag de vers gras analyses gedaan van een groot aantal percelen in Noord- Nederland. Op onze locatie in Leeuwarden worden de gehaltes droge stof, VEM, ruw eiwit, suiker, NDF en VOS gemeten.

Boerenbusiness Award voor Limagrain

De afgelopen jaren hebben we dit gedaan in samenwerking met Limagrain Advanta. Hiervoor hebben ze de Boerenbusiness Award gekregen. Iets waar wij ook trots op zijn een bijdrage te hebben mogen leveren.

Eigen gras onderzoeken?

Zodra het groeiseizoen begint is het weer mogelijk vers gras in te leveren. Vraag een van onze veevoedingsspecialisten naar de resultaten van afgelopen jaar.

Neem een grasmonster

Neem op de dag van analyseren een vers gras monster. Hiervoor moet minimaal 1 ton product/ha ongeveer 12 cm gras op stam. Snijdt het gras af met een scherp voorwerp. Doe dit op 5 verschillende plaatsen op één perceel, tot er uiteindelijk een emmer voor de helft is gevuld.

Verpak uw grasmonster

Doe het verse gras in een plastic zak. Zodat dit goed ge vervoeren is.

Noteer uw bedrijfsgegevens

Noteer hierbij uw bedrijfsnaam, woonplaats, e-mail en telefoonnummer. Zo kunnen wij de resultaten retour sturen via whatsapp bericht en/of email.

Lever uw grasmonster in

Lever uw vers gras donderdag uiterlijk om 13:00 uur in. Dit kan aan de Neptunusweg 3 te Leeuwarden.

Willem Duindam

Specialist Melkveehouderij
Bel mijStuur een e-mail