Transport en opslag

Extra locaties

Door onze verhuizing van Ferwert naar Leeuwarden, hebben wij sinds 2018 een tweetal afhaaldepots gecreëerd waar u producten kunt afhalen. Ook dit seizoen staan deze loketten weer voor u klaar om u te voorzien.

Let op: Het kan zijn dat niet alles voorradig is, neem daarom altijd contact op met uw adviseur of het afhaaldepot.

Extra ophaallocaties
Handelsonderneming SJ van Gunst

Locatie: Meekmawei 9 Hallum

  • Kunstmest (kas/zwavel)
  • Graszaden
  • Diervoeders
  • Kuilplastic
Loonbedrijf Holwerda

Locatie: Klaphornewei 24 Blije

  • Gewasbeschermingsmiddelen
  • Bladmeststoffen

Gelegen aan het water

Gelegen op industrieterrein de Hemrik, aan de oostzijde van Leeuwarden beschikt Hoogland BV over een eigen loskade aan de Greuns/Tijnje. Schepen tot 1400 ton kunnen er worden geladen en gelost aan deze kade van ruim 150 meter welke rechtstreeks uitkomt op het  Harinxma Kanaal.

Regelmatig hebben we naast de aanvoer per as over de weg een schipslading met grondstoffen voor onze fabriek. De kunstmest wordt eveneens aangevoerd per schip. Het afleveren van maaltarwe aan Koopmans Meelfabriek gebeurt eveneens per schip.

Voor het lossen maken we gebruik van een mobiele kraan en een losinstallatie met transportsysteem welke de producten in onze opslagloodsen brengen. Voor het laden van de schepen met tarwe gebruiken we shovel en heftruck.

Ruim 20.000 ton opslag capaciteit

We beschikken in totaal over ruim 20,000 ton opslag capaciteit in de diverse hallen. Voor intern transport op het terrein van de opslaghal met graan naar de fabriek maken we gebruik van een graankipper.

De bulk van de op en overslag is voor eigen producten. In een beperkt aantal gevallen treden we op als logistiek dienstverlener met het op en overslaan van producten via onze locatie.